Maandag 6 februari was een speciale dag voor Woongroep Bussum: zowel de zorgovereenkomst met zorgorganisatie Amerpoort als de huurovereenkomst met Breevast werden ondertekend. Breevast is de eigenaar van het pand aan de Olmenlaan.

De ondertekening vond plaats bij het gastvrije Brownies&downieS in Bussum.

Veel toekomstige bewoners waren met hun ouders aanwezig bij de gebeurtenis.

 

Ondertekening huurovereenkomst met Breevast

 

Amerpoort schreef op hun website:

De toekomstige bewoners van Woongroep Bussum zijn blij. Er is weer een stap gezet richting de opening van hun nieuwe onderkomen aan de Olmenlaan in Bussum. Op 6 februari zetten zorgorganisatie Amerpoort en het bestuur van de Woongroep hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. Voor Amerpoort is dit het negende particuliere wooninitiatief waaraan zij zorg verlenen op basis van PGB (persoonsgebonden budget).

De 23 jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking kunnen niet wachten om hun eigen appartement te betrekken. Waarschijnlijk kunnen zij, nu ook het huurcontract met de projectontwikkelaar is getekend, na de zomervakantie verhuizen naar hun appartement in het prachtige voormalige kantoorpand aan de Olmenlaan in het hart van Bussum. De overeenkomst met Amerpoort zorgt ervoor dat er 24 uurs-begeleiding is voor de jongeren.

Lidy Blaas, één van de ouders die het initiatief namen voor de Woongroep: “We streven naar een warme plek waar onze kinderen zich thuis voelen. En waar iedereen op zijn of haar eigen manier bijdraagt aan het huishouden, samen met ouders, vrijwilligers en de zorg waarmee de professionals van Amerpoort hen gaan omarmen. Zo hebben ze straks ieder hun eigen plek, maar biedt de Woongroep ook een sociaal hart waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Het wordt hun thuis.”

Alfons Klarenbeek, Coördinator Particuliere (ouder) Initiatieven bij Amerpoort heeft grote waardering voor het bestuur van Woongroep Bussum;  “Het bestuur van Woongroep Bussum heeft een enorme prestatie geleverd. Als ouders van de jong volwassenen hebben ze een grote betrokkenheid en hebben daarnaast een kring van deskundigen weten te  verzamelen. Ze werken met succes aan een groot draagvlak in Bussum. Medewerkers van Amerpoort zullen met plezier een bijdrage leveren aan de ondersteuning van de jongeren in Hartje Bussum.”

 

Overheerlijke taart

De middag werd extra feestelijk door de overheerlijke taart, geschonken door Amerpoort.

 

 

Het aansnijden van de taart