Op 17 juni ondertekenden Ems Willems, één van de initiatiefnemers van Woongroep Bussum en
Paul Willems, bestuurder van Amerpoort een intentieverklaring voor de samenwerking. Hiermee werden de plannen om samen te werken aan dit bijzondere woonproject bezegeld. Woongroep Bussum heeft de ambitie om in 2016 de deuren van een appartementencomplex te openen waar jongeren met een verstandelijke beperking onder begeleiding kunnen gaan wonen. Amerpoort verleent hiervoor de gewenste ondersteuning met zorg op maat voor deze jong volwassenen.

_DSC0106Ems Willems, één van de drie ouders die het initiatief namen om een woongroep voor hun kind op te richten vertelt: “Ons doel is in het centrum van Bussum een veilige haven te creëren voor jongeren met een matige/licht verstandelijke beperking (ZZP3/ZZP4) waar ruimte is voor individualiteit, verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling. Hierbij is de samenwerking met een zorgverlener onontbeerlijk. Goede zorg en optimale begeleiding op maat zijn heel erg belangrijk. We zijn dan ook heel blij met de intentieverklaring met Amerpoort.”
Alfons Klarenbeek, Coördinator Particuliere (ouder) Initiatieven bij Amerpoort juicht het initiatief toe: “Geweldig dat deze ouders zelf de krachten bundelen om te komen tot een veilige woonvorm voor hun kinderen. Zij willen regie houden op de ontwikkelingen van hun kinderen en samenwerken met Amerpoort bij het bieden van de ondersteuning aan deze jongeren. De begeleiding vanuit Amerpoort is er daarom op gericht een beschermde en huiselijke leefomgeving te scheppen waarin de bewoners zich thuis voelen.”

Aanmelden en informatie opvragen voor een appartement in Woongroep Bussum kan via info@woongroepbussum.nl